Akupunktur och tuina massage i Jönköping

Behandlingar

Historik

Den klassiska kinesiska tron är att livet och aktiviteten för den enskilda människan har en nära relation med miljön på alla nivåer.

Detta beskrivs i boken Huangdi Neijing (黄帝内经) som sammanställts av en anonym forskare från Handynastin, för drygt två tusen år sedan. Boken ger en fullständig och systematisk genomgång av följande olika ämnen: förhållandet mellan människan och naturen, fysiologi och patologi i den mänskliga kroppen, och diagnos, behandling och förebyggande av sjukdomar. Den använder också teorier om yin och yang och de fem elementen för att helt och hållet med principerna för behandling genom differentiering av syndrom i enlighet med klimat-och säsongsmässiga förhållanden, geografiska orter och enskilda konstitution. Helhetssynen innebär att se den mänskliga kroppen som en organisk helhet integrerad med den omgivande miljön.

 

akupunkturAkupunktur

Akupunktur har utövats i Kina för omkring 3500 år, majoriteten av de viktiga akupunkturpunkter är på 14 kanaler som kör över hela kroppen, var och en representerar ett inre organ, qi eller livsenergi, flödar via dessa kanaler. Vid sjukdom förändras flödet av qi och införandet av en akupunktur nål i en lämplig punkt bidrar till att korrigera flödet av vital energi, och därmed återställa kroppen till hälsa.

När akupunktur utförs av en välutbildad TCM doktor, är akupunktur säker och effektiv, fri från skadlig eller beroendeframkallande biverkningar. Ganska ofta uppstår en känsla av avslappning och välbefinnande under och efter behandlingar.

 


massageTui Na Massage

Tui Na är en kroppsbehandling som använder sig av kinesiska taoistiska principer för att få kroppen i balans. Man följer åtta olika principer inom den traditionella kinesiska medicinen för att öppna kroppens defensiva chi och få energin att röra sig. Detta görs genom att knåda, trycka och gunga områdena mellan var och en av de åtta grindarna (leder). Tillsammans med rörelse, dragning, massage och akupressur på bestämda punkter på kroppen kan sedan akuta och kroniska muskel problem behandlas.

 

 


koppningKoppning

Koppning är en metod att stimulera akupunkturpunkter med hjälp av sug genom en bägare av glas eller bambu, i vilken en partiellt vakuum har skapats. Tekniken ger blod överbelastning på platsen, och stimulerar därför det. Koppning används för ryggvärk, stukningar, mjukdelsskador och andningsorgan sjukdomar såsom förskylning, lugninflammation och bronkit.

 Priser:

50 min.  Helkropps-och avslappningsmassage  550 kr
40 min.  Helkroppsmassage plus 30min.akupunktur 550 kr
10 ggr.  Massage och akupunktur familjekort  4500 kr
40 min.  Zonterapi 450 kr
30 min.  Delkroppsmassage plus 20min. akupunktur  450 kr
10 ggr.   Massage och akupunktur familjekort  4000 kr
30-50 min.  Akupunktur för viktminskning  300 kr
30-50 min. Specifik akupunktur behandling  300 kr
10 ggr.  Akupunktur familjekort  2500 kr